Nieuwsbericht

Wat was het een prachtige 76e Airborne Wandeltocht!

De oorverdovende stilte, na de tonen van de Last Post even voor 11.00 uur nadat marsleider Hans van Kranenburg zijn toespraak over het waarom van dit wandelevenement had gehouden, was indrukwekkend. De intocht, feestelijk zoals altijd, die vergezeld werd door de vele muziekkorpsen en vanaf het middaguur alsmaar drukker werd.

De diversiteit van deze wandeltocht hebben we in al zijn aspecten mogen beleven: herdenken, beseffen en beleven zijn hand in hand gegaan met sportief bewegen en het vieren van de vrijheid.

We zijn dankbaar...
dat er dit jaar nog 5 Britse veteranen aanwezig waren, die in 1944 bij Operatie Market Garden gestreden hebben voor onze vrijheid. Die geëmotioneerd een krans legden bij het monument ‘Soldaat met bloemenmeisje’ en daarna vooral met heel blije gezichten zwaaiden naar de duizenden wandelaars die hen op respectvolle wijze groetten.

Wat waren jullie met velen!

Wat geweldig dat jullie met zovelen zijn gekomen! Maar liefst 32.153 enthousiaste wandelaars hebben onze herdenkingswandeltocht gewandeld. Een aantal om trots op te zijn, want jullie geven het herdenken door en jullie maken het mogelijk dat de veteranen nog steeds bij ons evenement aanwezig kunnen zijn. Ook onwijs fijn dat steeds meer kinderen meedoen aan de jeugdprijsvraag. Dat wordt nog spannend! De uitreiking vindt plaats op 7 oktober. Dank dat jullie er waren!



Terug naar overzicht