Vervoer

Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Lees hieronder dan aandachtig de benodigde informatie. 

Naar Oosterbeek met de bus (vanaf 06.00 uur) 

 

- Buslijn 51 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 51 rijdt in Oosterbeek en Doorwerth een aangepaste route. De haltes Oosterbeek Vogelweg t/m Heveadorp Wilhelmilaan vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 51 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.

- Buslijn 352 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 352 rijdt in Oosterbeek een aangepaste route. De haltes Beukenlaan t/m Airbornemuseum vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 352 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.

Plan uw reis met het openbaar vervoer met 9292.nl 

Naar Oosterbeek met de trein
De organisatie adviseert wandelaars en toeschouwers van de Airborne Wandeltocht om zoveel mogelijk met de trein naar Oosterbeek te reizen, om te voorkomen dat u vanwege files de start misloopt. Vanaf het station is het slechts 10 minuten lopen naar de startplaats van de wandelingen.
Op iedere eerste zaterdag van september laat NS langere treinen rijden en stoppen meer treinen op station Oosterbeek.

Naar Oosterbeek met de fiets
De prachtige omgeving in en rond Oosterbeek leent zich prima om met de fiets naar Oosterbeek te komen. Aan de Sonnenberglaan en aan de Talsmalaan zijn parkeerterreinen voor de fiets ingericht. Van daar uit is het enkele minuten lopen naar het startterrein. Het stallen van fietsen naast de toegangen tot het terrein, of op het terrein is niet toegestaan. Deze zullen (op uw kosten) worden verwijderd.

Naar Oosterbeek met de auto
Alle automobilisten met bestemming Airborne Wandeltocht worden verwezen naar twee parkeerterreinen, één aan de noordzijde van Oosterbeek en één aan de westzijde van Doorwerth. Vanaf dit terrein wordt u met bussen vervoerd naar (de directe omgeving van) het start/finishterrein.

Parkeerterrein Mill Hill 
Uitsluitend via A12/E35 en N224 (Amsterdamseweg) en Dreijenoordseweg bereikbaar.

Parkeerterrein Boersberg
Uitsluitend via A50 en N225 bereikbaar.

Volg de verwijzingen op de Matrixborden op de snelweg!

Let op: De uitstapplaats is ook weer opstapplaats voor vervoer terug naar het parkeerterrein. De reguliere bushaltes van Breng zijn geen opstapplaats naar het parkeerterrein. Deze terreinen zijn geopend tussen 06.00 uur en 20.00 uur.