Vervoer

Verkeersmaatregelen in Oosterbeek e.o.

Gedurende de wandeltocht zijn er in Oosterbeek verkeersmaatregelen van kracht om de veiligheid van wandelaars en bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. De verkeersmaatregelen behelzen niet alleen het afsluiten van wegen welke o.a. aangemerkt zijn als wandelroute, maar ook parkeer- en stopverboden om een ongehinderde doorgang van hulpdiensten mogelijk te maken. De politie laat weten hier streng op te zullen toezien.

De toegang tot Oosterbeek met motorvoertuigen via de Dreijenseweg en Schelmseweg, komende vanaf de N224, is vanaf 07.00 uur afgesloten.

Regulier verkeer tussen Wageningen en Arnhem v.v. zal worden omgeleid. Houdt u rekening met een langere reistijd. De doorgaande wegen in Oosterbeek worden afgesloten om 09.00 uur of zoveel eerder als noodzakelijk wordt geacht en dat duurt tot 18.00 uur, of zoveel later als in verband met eventuele drukte nodig is. Houdt u aan de aanwijzingen van politie en verkeersregelaars en parkeer alleen op de aangegeven parkeerlocaties. Van daar uit wordt u met bussen naar de startlocatie gebracht. Verder wordt u geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Naar Oosterbeek met de bus (vanaf 06.00 uur)
Buslijn 1 (Velp – Arnhem - Oosterbeek v.v.)
Lijn 1 rijdt vanaf Velp tot de halte Arnhems Buiten en keert daar op de rotonde; trolleybuslijn 1 rijdt dan niet naar Oosterbeek. De haltes Mariëndaal – Station Oosterbeek komen te vervallen.

Pendelbussen
Er rijden pendelbussen van lijn 1 tussen Arnhem NS en Oosterbeek, deze stoppen alleen bij de volgende tijdelijke haltes in Oosterbeek:
richting Oosterbeek: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.
Airborneretour €5,-

Voor de pendelbussen geldt het normale OV-chipkaarttarief. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen bij de kaartverkoopmedewerkers op het station een speciaal Airborneretour Arnhem NS – Oosterbeek v.v. kopen voor € 5,00

Buslijn 51 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 51 rijdt in Oosterbeek en Doorwerth een aangepaste route. De haltes Oosterbeek Vogelweg t/m Heveadorp Wilhelmilaan vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 51 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.

Buslijn 352 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 352 rijdt in Oosterbeek een aangepaste route. De haltes Beukenlaan t/m Airbornemuseum vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 352 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.

Plan uw reis met het openbaar vervoer met 9292.nl 

Met de trein naar Oosterbeek
De organisatie adviseert wandelaars en toeschouwers van de Airborne Wandeltocht om zoveel mogelijk met de trein naar Oosterbeek te reizen, om te voorkomen dat u vanwege files de start misloopt. Vanaf het station is het slechts 10 minuten lopen naar de startplaats van de wandelingen.
Op iedere eerste zaterdag van september laat NS langere treinen rijden en stoppen meer treinen op station Oosterbeek.

Net zoals voorgaande jaren heeft NS ook dit jaar weer een actie. Zo kunt u met een retourticket met 20% korting naar Oosterbeek reizen op de dag van de Airborne Wandeltocht.

Naar Oosterbeek met de fiets
De prachtige omgeving in en rond Oosterbeek lenen zich prima om met de fiets naar Oosterbeek te komen. Aan de Sonnenberglaan en aan de Talsmalaan zijn parkeerterreinen voor de fiets ingericht. Van daar uit is het enkele minuten lopen naar het startterrein.
Het stallen van fietsen naast de toegangen tot het terrein, of op het terrein is niet toegestaan. Deze zullen (op uw kosten) worden verwijderd

Naar Oosterbeek met de auto
Alle automobilisten met bestemming Airborne Wandeltocht worden verwezen naar twee parkeerterreinen, één aan de noordzijde van Wolfheze en één aan de westzijde van Doorwerth. Vanaf deze terreinen wordt u met bussen vervoerd naar (de directe omgeving van) het start/finishterrein.

Volg de verwijzingen op de Matrixborden op de snelweg!

Centrale parkeerterrein Airborne Wandeltocht:
UITSLUITEND via A12/E35 en N224 (Amsterdamseweg) en N783 (Wolfhezerweg) bereikbaar

Parkeerterrein Boersberg
UITSLUITEND via A50 en N225 bereikbaar.
Let op de verkeersaanwijzingen

LET OP:
De uitstapplaats is ook weer opstapplaats voor vervoer terug naar de parkeerterreinen.
De reguliere bushaltes van Breng zijn GEEN opstapplaats naar de parkeerterreinen.
Voor het gebruik van het parkeerterrein en het busvervoer naar het startterrein (retour) betaal je € 10,- per auto.

Deze terreinen zijn geopend tussen 06.00 uur en 20.00 uur.