Persbericht

Kaartverkoop 76e Airborne Wandeltocht gestart

Oosterbeek - 9 juni 2023

Met ingang van 2 juni jl. is de ticket voorverkoop gestart van de 76e Airborne Wandeltocht. Na 79 jaar zijn nog steeds veteranen aanwezig bij de Airborne Wandeltocht. Op 3 juli wordt de Ereboog geplaatst.

 

 

Politie Sportvereniging ‘Renkum’ organiseert jaarlijks de Airborne Wandeltocht, 's werelds grootste eendaagse herdenkingswandeltocht, waar het herdenken van de Slag om Arnhem in 1944 en het vieren van de vrijheid hand in hand gaan met sportief bewegen, muziek, kunst en veel gezelligheid; dit jaar voor de 76e keer.

Ticketverkoop
De organisatie hoopt ook dit jaar weer tussen de 30.000 en 35.000 wandelaars uit binnen- en buitenland te mogen verwelkomen in Oosterbeek. Daartoe nodigt zij de individuele wandelaars als ook de vele groepen uit om zich nu al in te schrijven via tickets bestellen | Airborne Wandeltocht. Uiteraard moedigt de organisatie aan om zo mogelijk op de fiets of met de trein te komen. Koop alvast de NS tickets via met de trein naar Airborne Wandeltocht | NS.

Veteranen en kinderen
Het is uniek te noemen dat dit jaar nog steeds veteranen die in 1944 deel hebben genomen aan operatie ‘Market Garden’ ook dit jaar op 2 september aanwezig willen en k zijn. De organisatie kijkt dan ook met grote vreugde uit naar hun komst. Daarnaast gaat ook speciale aandacht uit naar de jongeren, om hen het bewustzijn van herdenken en vieren mee te geven. Zo is er een gedichtenwedstrijd voor kinderen uit groep 7 van de basisschool en een tekenwedstrijd. Het winnende gedicht zal voorgelezen worden tijdens de Airborne Herdenking op 17 september. De tekeningen worden op een banner geplaatst die bij de Airborne Wandeltocht te bewonderen is.

ArtBorne
Een ander uniek element van de Airborne Wandeltocht is de samenwerking met kunstenaars sinds 2009. Ook dit jaar zijn er twee uitverkoren kunstenaars die middels hun projecten uiting geven aan het ‘hedendaags herdenken’. Zij creëren een ‘Monument voor één dag’ waarmee zij de tienduizenden wandelaars willen inspireren en laten beleven.

Terug naar overzicht