Nieuwsbericht

Het zit erop!

Van 2 augustus tot en met 26 september was het voor wandelaars mogelijk om de Alternatieve 74ste Airborne Wandeltocht op eigen gelegenheid te lopen. Het concept was vrij simpel, wandelaars konden een ticket kopen op de website voor 5 euro per stuk en mochten daarna zelf beslissen wanneer en waar ze gingen wandelen. Voor de wandelaars die ervoor kozen om de originele routes lopen zat er een routebeschrijving bij en de mogelijkheid om de route via de app Wandelen te lopen.

Wij als bestuur van de politie Sportvereniging 'Renkum', de organisatoren van de Airborne Wandeltocht, zijn erg blij om te vermelden dat er bijna 10.000 tickets zijn verkocht! Toen wij in samenwerking met onze kerngroepen en vrijwilligers op het idee kwamen om deze alternatieve editie te organiseren, hadden wij nooit kunnen verwachten dat er zoveel mensen zouden aanhaken. Wandelaars uit 11 verschillende landen hebben op hun eigen manier dit jaar stil gestaan bij de Airborne Wandeltocht.

We kijken positief terug naar het feit dat er overal ter wereld zoveel mensen zijn die de herdenkingstocht een warm hart toedragen. Gister hebben wij de boog weer afgebroken als einde van een mooie Airborne maand.

Onze vrijwilligers zijn achter de schermen druk bezig om alle aangevraagde wings en medailles bij elkaar te verzamelen en ze in enveloppen te stoppen. Wandelaars zullen uiterlijk eind oktober hun verdiende wing of medaille ontvangen.

Uiteraard hopen wij dat we volgend jaar de 75ste Airborne Wandeltocht in haar originele vorm weer mogen laten doorgaan. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen omdat wij willen dat het een onvergetelijke editie gaat worden, waarbij wij onze Airborne vrienden en familie eindelijk allemaal tegelijk weer in Oosterbeek mogen ontmoeten.

See you September 3 2022.

Terug naar overzicht