Nieuwsbericht

Geen Airborne Wandeltocht 2020

Eind maart hebben wij u geïnformeerd over het feit dat wij als bestuur, de leden en vrijwilligers al druk bezig zijn met de voorbereiding voor de 74ste Airborne Wandeltocht op 5 september aanstaande.

Dinsdag 21 april heeft het kabinet de beslissing moeten nemen dat alle evenementen tot 1 september niet mogen doorgaan. De Airborne Wandeltocht zou hier dan net buiten vallen maar het is een utopie om te verwachten dat wij vijf dagen later ruim 30.000 wandelaars kunnen laten starten in een wereld waar we rekening moeten blijven houden met 1,5 meter afstand.

Afgelopen periode hebben we eventuele scenario’s omtrent het aanpassen van de 74ste Airborne Wandeltocht uitvoerig met elkaar besproken.

Echter, met het oog op de huidige situatie en de gezondheid van een ieder, heeft het bestuur, in samenspraak met de gemeente Renkum, moeten besluiten om de Airborne Wandeltocht op 5 september 2020 niet door te laten gaan. In de 74 jaar, dat de herdenkingstocht wordt georganiseerd, hebben wij nog nooit voor een dergelijke keuze gestaan en deze beslissing is ons zwaar gevallen. Onze dank gaat uit naar allen die al volop aan het werk waren voor de huidige editie en wij hopen dat iedereen in 2021 weer aanwezig kan zijn.

Wij hopen op uw begrip en wensen u de komende periode heel veel gezondheid toe.

Het bestuur van de PSVR

Terug naar overzicht