Nieuwsbericht

Bereikbaarheid 75ste Airborne Wandeltocht

Geachte wandelaar en bezoeker,

Hierbij informeren we u over de maatregelen op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit in en rondom Oosterbeek op 03 september tijdens de 75ste Airborne Wandeltocht.

Waar mogelijk vragen we u per fiets/bromfiets/scooter te komen. U kunt uw vervoermiddel parkeren op korte afstand van het startterrein: sportpark Hartenstein.

Alle intercity’s tussen Arnhem en Ede stoppen op 03 sept ook in Oosterbeek. De NS kan helaas, gezien haar financiële positie, geen 20% korting aanbieden, zoals in voorgaande jaren.

Vanaf station Arnhem rijden extra bussen naar een tijdelijke halte aan de Stationsweg in Oosterbeek, graag de aanwijzingen op station Arnhem volgen, voor deze bus betaalt u met uw OV kaart of contant. Hiervoor zijn geen digitale kaarten te koop. De reguliere buslijn 352 rijdt de gehele dag (via een aangepaste route) door Oosterbeek.

Voor wandelaars, die met de auto komen zijn de (reguliere) parkeerlocaties op de weilanden aan de Wolfhezerweg (P1, aan de Noordzijde van station Wolfheze) en de Boersberg/ Roggekamp (P2, bij Doorwerth) beschikbaar. Verkeer vanuit het Noorden adviseren we parkeer locatie P1, verkeer vanuit het zuiden adviseren we P2 te gebruiken. Ticket controle vindt plaats bij het oprijden van het terrein. De pendeldienst is opgezet in samenwerking met de Betuwe Express.

Vanaf P1 en P2 rijden pendelbussen naar en vanaf Oosterbeek gedurende de gehele dag (tot 18.00 uur). Voor het parkeren op P1 en P2 kunt u via de site: www.airbornewandeltocht.nl, een parkeerkaart/buskaart kopen (digitale voorverkoop a € 13,00 en op de wandel dag op locatie: € 15,00). Gezien de gestegen kosten sinds de vorige editie zijn we genoodzaakt ook de prijzen voor het parkeren en het gebruik van de pendelbussen te verhogen. Graag daarvoor uw begrip.

Digitale kaarten worden op beide locaties gescand, gelieve op de dag zelf op P1 en P2 de dagkaart zoveel mogelijk met uw pinpas te betalen.

Om de veiligheid van de wandelaars (de deelnemers aan 25 en 40 km) te garanderen bij de Boersberg in Doorwerth zal rond 12.00 uur de Boersberg als parkeerlocatie sluiten en zal gebruik gemaakt worden van een locatie op het terrein van Smurfit Kappa (ook bekend als het Parenco terrein) aan de Bokkedijk 6a in Renkum. Het kaartje voor P2 is ook voor deze locatie geldig. Inkomend verkeer zal hiertoe tijdig worden opgevangen en geleid naar het Smurfit Kappa terrein. De instaphalte in Oosterbeek voor de terugreis is op dezelfde locatie, waar u bent uitgestapt. Voor wijzigingen graag onze website in de gaten houden en op 03 sept de aanwijzingen van de verkeersbegeleiding opvolgen.

Gezien de verwachte drukte vragen we uw begrip voor mogelijke vertraging in de verwerking van alle wandelaars en bezoekers.

De John Frostbrug in Arnhem is op 03 sept afgesloten voor alle verkeer.

Wij wensen alle wandelaars en bezoekers een fantastische 75ste editie van de Airborne Wandeltocht!

Terug naar overzicht