Persbericht

73e Airborne Wandeltocht Mooie editie en veel wandelaars

73e Airborne Wandeltocht
Mooie editie en veel wandelaars

Oosterbeek – 9 september 2019
Aan de 73e Airborne Wandeltocht hebben afgelopen zaterdag 32.222 wandelaars deelgenomen.
De dag begon met mooi weer en dat is het ook het overgrote deel van de dag gebleven. De twee regenbuien hebben daar gelukkig geen afbreuk aan gedaan.

De 73e editie kan weer als succesvol worden beschouwd.
Zaterdag 9 september mochten wij 32.222 wandelaars begroeten, een kleine daling ten opzichte van de 72e wandeltocht.
Ook dit jaar verwelkomden wij weer de vier wandelaars van het 1e uur. Vier heren die aan alle wandeltochten hebben deelgenomen.
De burgemeester van Renkum mevrouw Agnes Schaap, en met haar wethouders en raadsleden, liep deze zaterdag voor de 2e keer de Wandeltocht.

Onze eregasten, de acht veteranen hebben een fantastisch weekend gehad met als hoogtepunt de tour over de Utrechtseweg. Helaas niet in de golfwagens maar in de Londense taxi’s vanwege de regen. Desalniettemin waren het toch ontroerende momenten voor de veteranen, wandelaars én toeschouwers. Later die middag zaten de veteranen langs de Utrechtseweg tegenover de tribune volop te genieten van alle aandacht die zij kregen. Met name waren ze geroerd door de wandelende kinderen die zwaaiden en een handje kwamen geven.
Op maandagochtend zijn ze, na het maken van de traditionele groepsfoto, weer vertrokken richting huis. Een aantal van hen komt over twee weken weer naar Arnhem om de herdenkingen van 75e Slag om Arnhem bij te wonen.

 

Terug naar overzicht