Persbericht

72e Airborne Wandeltocht

prachtig weer en veel wandelaars

Oosterbeek – 3 september 2018

Aan de 72e Airborne Wandeltocht hebben afgelopen zaterdag 32.809 wandelaars deelgenomen. Vroeg in de ochtend werd al duidelijk dat het een zonovergoten dag zou worden en was het al druk op het sportpark Hartenstein.

 

De 72e editie kan weer als succesvol worden beschouwd. Zaterdag 1 september mochten wij 32.809 wandelaars begroeten, een stijging ten opzichte van de 71e wandeltocht. Al vroeg op de dag werd duidelijk dat enorme groepen mensen op weg waren naar Oosterbeek om deel te nemen aan deze herdenkingstocht.
Onder deze groep wandelaars ook de vier wandelaars van het 1e uur. Vier heren die aan alle wandeltochten hebben deelgenomen . De burgemeester van Renkum liep deze zaterdag ook mee waar de leden van het college zich bij hadden aangesloten.

Onze eregasten , de negen veteranen hebben een fantastisch weekend gehad met als hoogtepunt de tour over de Utrechtseweg. Piper Dennis van Asselt van de Pegasus Pipes & Drums (uit Barneveld) liep voor de wagens met veteranen uit. Ontroerende momenten voor de veteranen, wandelaars én toeschouwers. Later die middag zaten de veteranen langs de Utrechtseweg tegenover de tribune volop te genieten van alle aandacht die zij kregen. Met name waren ze geroerd door de wandelende kinderen die zwaaiden en een handje kwamen geven.

 
Terug naar overzicht